Christmas rocky road

Mun yksi jouluperinne on nykyään Rocky  Road, joka oon tehnyt kahtena jouluna jo meidän joulupöytään. En ole mikään konvehtien ystävä, mutta tämä menee aina ja katoaa nopsaa jopa vieraiden suihin ;D Tällä kertaa tein kaksi erilaista, normaalin ja hieman jouluisen version.  Jos jollain on tänään muuten juhlat kotona, niin tämä on kyllä mahtava herkku juhliin!

Sulatin sekaisin yhden tumman suklaalevyn ja yhden maitosuklaan. Pelkästä maitosuklaasta tulee ainakin mun makuun liian imelä, kun seassa on vielä karkkia ja muuta makeeta :D Joten tummasuklaa sopii sekaan todella mainiosti. Samalla kun suklaa sulaa ja hämmentelen sitä, leikkaan vaahtokarkit ja dumlet puoliksi.

Tää oli kyllä paras yhdistelmä ikinä: suolapähkinöitä dumlea ja vaahtokarkkeja! Myös popparit ja kaurakeksit sopii mainiosti, jos esimerkiksi pähkinät ei ole mieleen.

Kaksi suklaalevyä on sulanut ja sekoittuneet tasaisesti. Sitten jokin astia/vuoka jonka päälle laitetaan leivinpaperi ja ihan ohut kerros suklaata lusikalla levitellen. Astia kannattaa olla n.
30cm x 20cm
leveä tai
25cm x 25cm
(kuten mun kaksi astiaa), sillä suklaan pitää peittää täyte. Jos astia on liian iso suklaan määrään verrattuna, ei täyte peity kokonaan suklaalla :D Koettu on, ja koko juttu meni sitten pilalle kun suklaata riitti vain puoleen väliin..

Ohuen suklaakerroksen päälle paljon pähkinöitä, dumleja ja vaahtokarkkeja ja loput suklaat valuttaen seoksen päälle. Lopulta jääkaappiin kovettumaan ja aloinkin tekemään heti jouluista versiota tästä :)

Tein pipareita ja samalla tein lopusta paksun suorakulmion piparin, jonka otin uunista melkein valmiina pois, jotta oli sisältä vielä pehmeä.

Pehmeitä piparkakku kuutioita, piparminttua sekä jouluisia saksanpähkinöitä.

Samat jutut uudestaa ja valmista oli! Niin helppoa ja parempaa kuin mikään suklaa tai konvehti. Sopii myös juhliin, lahjaksi tai omaksi herkuksi :) Tästä voi tehdä niin monia vaihtoehtoja ja laittaa täytteeksi melkein mitä vain itse haluaa.

Nyt oikein ihanaa ja makeaa uuttavuotta kaikille lukijoille <3 Uutta postausta sitten ensivuoden puolella, HEHHEH.Ärsyttävät alennusmyynnit

Ähh mä vihaan alennusmyyntejä... tavarat on on melkein kaikkialla puoleen hintaan, tekisi mieli ostaa vain kaikki kun se on nyt "puolet halvempi!", vaatteita on lattialla likaisina, kaikki sekaisin, mikään ei ole oikealla paikalla, jonot älyttömän pitkät..... mutta silti liikkeisiin jaksaa mennä, kuluttaa niissä monta tuntia ja tulla ulos köyhänä :I Apua.

Mä oon selvinnyt nyt tähän asti ihan kiitettävästi, mennyt kaikkien liikkeiden ohi ja olen ostanut tasan yhden jutun meidän Bik Bokista. Se oli viimeinen kappale, juuri mun kokoa ja -70% alennuksessa! Tälle mustalle villakangastakille jäi siis hintaa vain 40€ ja mun oli pakko kiikuttaa se kotiin ennen kuin joku muu nappaa sen.

Silloin kun mallisto saapui meille, sovitin takkia heti, mutta jotenkin se ei vain napannut ja olen tainnut sitä kokeilla vielä pariinkin otteeseen tässä vuoden sisällä. Mutta nyt annoin mahdollisuuden M koolle, joka oli paljon rennomman mallinen ja sen alle mahtuisi jopa paksumpi neule. Leikkasin myös edessä olevat napit pois, koska ne vaan häiritsi mua älyttömästi ja tykkäsin takista paljon enemmän, kun olin purkanut ne pois :D Miten noin pieni asia voikaan vaikuttaa niin paljon..

Halutessaan vetoketjun saa muuten kokonaan auki ja takista lyhyen, mutta en usko että tulen ikinä sitä lyhyenä takkina käyttämään :) Oletteko te tehneet jotain todella hyviä ale löytöjä vai väitelleet niitä yhtä
"hyvin"
kuin minä.