Uuden kännykän uudet kujeet

Follow my blog with Bloglovin

Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Huawein kanssa, jonka uutukaista odotin kuin kuuta nousevaa. En muista että olisin ikinä ollut näin super innoisani kännykästä, mutta olin jo ehtinyt nähdä ja kuulla vain hyviä asioita. Tässä Huawein Mate 20Pro:ssa on vaikka mitä hienoja juttuja, mutta koitan keskittyä mun lemppareihin ja sellaisiin asioihin mistä mä tykkään todella paljon ja joidenka ansiosta eron on nähnyt. Tässä pari viikkoa olen vain leikkinyt kameran kanssa ja edelleen löydän uusia kivoja juttuja, videokuvaukseen mahdollista saada valmiita filttereitä yms. Miten rakastunut omaan kännykkään voikaan olla?... Missä vaiheessa pitää huolestua :D 

HUAWEI MATE 20 pro
- Kaareva näyttö, joka valmistettu 3D lasista. Puhelin muotoiltu mielyttäväksi pitää kädellä.
- Kirin 980 on alan johtava 7 nm:n tekniikalla varustettu tekoälyprosessori. Uusi prosessiteknologia lisää nopeutta ja takaa paremman suorituskyvyn, sekä vähentää huomattavasti virrankulutusta. 


- Vielä entistä nopeampi pikalataus joten kännykkä latautuu super nopeasti ja akku kestää todella hyvin. Itse käytän päivänä kännykkää todella aktiivisesti ja yleensä aamusta iltaan. Illalla prosentteja on yhä 20-30% jäljellä kun menen nukkumaan. Pikalatauksen ansiosta saat ladattua 70% akkua vain 30 minuutissa.


- Kasvojentunnistin, asia jota en edes ajatellin tarvitsevani, mutta tästäkin olen todella vaikuttunut. Jotenkin on ihana vain nostaa puhelin koko ajan kun se pärisee ja se vain aukeaa! Ilman että pitää laittaa koodia tai asettaa edes sormea tunnistimeen. Sormenjälkitunnistin on nykyään kännykän näytössä.

lisää tietoa puhelimesta löydät täältä

Kamera oli taas ottanut yhden tai parikin astetta ylöspäin ja se todellakin näkyy, en ole koskaan käyttänyt näin paljon kännykän kameraa ja sitä tekee mieli koko ajan testailla ja jopa koetella mihin se kykenee. Itselläni kännykän kamera on erittäin tärkeä tekijä, sillä aina ei kamera ole mukana olalla. Mutta syy miksei se ole joka päivä enää mukana ole, on koska tämänkin kännykän kamera on niin hyvä että se on osittain korvannut mun kameran. Takana on salama ja LEICAn kolmoiskamera, 40 MP:n päälinssi ikuistaa yksityiskohdat tarkasti, 8 MP:n zoom-linssi näkee kauas ja 20 MP:n ultralaajakulmalinssi mahdollistaa upeat maisema- ja makrokuvat. Tällä kameralla saa otettua myös RAW kuvia.

Kerroinkin jo IG-storyssa että Leican ultralaajakulmalinssistä on tullut mun lemppari ja sitä käytän koko ajan niin videoissa ja kuvissa. Eli sen sijaan kun normaalisti zoomaisit kameraa näytöstä, vedät sitä eri suuntaan jolloin saat aikaan kauniita laajakulma kuvia. Tässä ylempi kuva otettu kameran normitilassa 1x.

Tässä seison täsmälleen samassa kohdassa ja kameran tila 0,6x, eli laajakulma.  Tykkään silti että kuvat eivät veny tai vääristä muotoja, kaikki postauksen kuvat (kahta ekaa lukuunottamatta) on otettu tämän kännykän kameralla ja näitä ei ole muokattu oikeastaan yhtään. Tein tosi pieniä valokorjauksia tai toin lisää terävyyttä, siinä se. Tykkään monesti pitää päällä "eloisat värit" kohtaa kamerassa jolloin kuvista saa näin värikkäitä. Se löytyy ylhäältä salaman, asetuksien yms. vierestä heti kun olet kuvaustilassa. Sitä käytän jopa enemmän itse kuin normaalitilaa.

Itiksen keskelle on avautunut Huawein pop-up-palvelupiste uudella konseptilla ja sieltä löytyy vielä hetken ajan myös tämä iglu jossa voi käydä ottamassa kuvia. Samalla voi esim tutustua tähän uuteen kännykkään. vink vink!

Olin maanantaina keskustassa ja pimeä oli jo yllättänyt. Käytän paljon hämärinä päivinä vaikka ei olisi edes vielä pimeää, myös yökuvausta paljon kamerassa. Sitä pitää pitää muutaman sekunnin paikoillaan, mutta kuvista tulee kivan valoisia ja tasaisia. Tämä ylempi ja alempi kuvat olisivat esim ilman sitä olleet todella tummat normaalisti, paitsi jouluvalot yms. kirkkaimmat kohdat olisivat vain näkyneet. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka aikaa meneekin sen muutaman sekunnin enemmän. Myös kiva käyttää pimeällä kun ihmiset ja ratikkavaunu liikkuu, jolloin ne myös näkyy liikkuvina kuvissa, mutta muu osa kuvasta on tarkka ja valoisa.


Ja kuten sanoin, kaikki kuvat otettu laajakulmana. Tästä on ollut enemmn hyötyä kun olinkaan kuvitellut, voin jopa sanoa että ilman tätä en voisi enää kyllä olla!  Tämä Stokkan ikkuna kuvaa oli mahdoton saada kokonaan mahtumaan kuvaa, noin puolet sain siihen mahdutettua kun oliin lasia vasten. 

Tämän kuvan otin taas super pimeässä mustassa hississa yökuvalla ja laajakulmana. Ilman laajakulmaa tämä olisi rajautunut nutturasta jalkoihin ja ilman yökuvausta kun koitin ottaa, mulla näkyi vain hiuksia ja nutturaa, muu kuvasta oli aika pimeää :D RA-KAS-TAN!!
 

Responses to Uuden kännykän uudet kujeet