Tulum - keskusta & Maya Ruins


Tulumin keskusta oli aika lähellä ekaa hotelliamme, ei ihan kävelymatkan päässä mutta taksilla sinne pääsi viidessä minuutissa. Hieman erinäköinen kuin rantakatu, mutta sieltäkin löytyi todella söpön näköisiä ruokapaikkoja jossa käytiin pari kertaa syömässä. Tämä oli ulkonäöltään ehdoton lemppari, pelkistä väreistä jo tuli todella hyvä ja iloinen fiilis. Ruualta ehkä odotin enemmän, huonoa se ei todellakaan ollut mutta aika mautonta, kun odotin aika paljon makuja mitä hotellien ruuista kyllä löytyi!
 

Koko viikon aikana tuli kyllä syötyä hyvin, eikä kyllästyttänyt kyllä yhtään! Muuten keskustassa oli pari isompaa markettia missä käytiin hakemaan karkkia ja juomaa huoneeseen, mitä ei hotellilta saatu. Toinen paikka mikä haluttiin ehdottomasti kokea oli Mayakaupungin rauniot. Herättiin yksi aamu hyvissä ajoin, urheilukampetta päälle ja ostettiin liput sisään. 


Näitä paikkoja oli kiva käydä läpi, lukea rakennusten historiaa ja näkymätkin kallioilta alas oli aika mielettömät. Itse jäin kyllä eniten aina ottamaan tietenkin eläimistä kuvia jos niitä näkyi.Parin tunnin kävelyn jälkeen ylös ja alas alkoi hieman ripotella, juuri kun olimme suuntaamassa EXIT kylttiä kohden. 
Tässä tulikin matkan ainoa sadekuuro ja vettähänä tuli sitten kunnolla melkein tunnin ajan. Ehdittiin juuri kipittää raunioiden lähellä sijaitsevaan isoon myymälään joka on pienemmän "keskustan" ytimessä. Täältä löytyi erilaisia kauppoja lähekkäin ja paljon tuliaisiksi tavaraa, paljon edullisempaa kuin sitten rantakadulla mihin suuntasimme toiseen hotelliin siirtyessä. Siellä oli putiikeissa enimmäkseen käsintehtyjä juttuja, kauniita vaatteita, nahkasandaaleita, sikareita, mutta näidenkin lisäkin pieniä edullisempi matkamuistoja. Mutta näihin verraten valikoima oli todella pieni. 
Mekin ostettiin täältä matkamuistot ja kalliimmista liikkeistä löytyi vain yksi käsintehty kassi loppureissuksi ja muille tuleville aurinkomatkoille.


 

Responses to Tulum - keskusta & Maya Ruins