Girls trip

Niin hassua että ennen blogi oli ihan eka paikka minne tuli jaettua jutut, nyt kun on IG, IGstory ja tube, niin sinne tulee jaettua heti kaikki kuvat ja tapahtumat. Vaikka blogeja ei ehkä lueta enää samanlailla, en silti tätä voisi vielä vaan lopettaa sillä täältä löytyy edelleen niin paljon muistoja. Vaikka täällä en ole enää samanlailla aktiivinen, niin kohokohdat haluan tänne laittaa ja eihän sitä tiedä jos joskus taas iskee sellainen fiilis että tätä haluaisi päivittää enemmän.

Nyt vähän muistoja kevään ihan lopulta kun mentiin Emman kanssa tyttöjen reissulle ekaa kertaa kahdestaan, hän opiskelee Hollannissa jossa olenkin käynyt moikkaamassa mutta sitä en laske. Tarkoitan kunnon lomailua ja seikkailua kahdestaan. Meidän päämäärä oli Pariisi sillä hän pääsi nopeasti ja edullisesti vain junalla sinne, paikka jossa olenkin jos kaksi kertaa käynyt mutta aina työyreissulla... halusin vihdoin kokea paikan niin että siellä on lämmin, eikä ole kiirettä. Pariisi ja Lontoo on muuten ainoat paikat (no Tukholman lisäksi) jossa olen käynyt enemmän kuin 1 kerran, töiden takia. Mutta kummatkin on myös sellaisia kaupunkeja että niihin ei kyllästy ja seuraavaksi kun mielessä on kaupunki loma niin Lontoossa olisi ihana vihdoin käydä kunnolla.

Ennen myös reissusta piti tehdä jokaisesta päivästä oma postaus, mutta nyt olisi luvassa kilometripostaus tästä 4päivästä :)

 


Pian ikkunasta näkyikin koko kaupunki, 40minuuttia taksilla keskustaan päin missä meillä oli huone Hôtel Atala nimisessä paikassa. Paikka oli todellla kaunis, niin hyvässä paikkaa ja aavituksen sivussa ettei sinne minkäänlaista meteliä kuulunut. Hotellia oltiin juuri uusittu ja kun Emmalla oli hetki sitten ollut synttärit, olin lahjaksi vielä ylläriksi ostanut meille sviitin. Mun yksi unelma on ollut (kiitos Sex An The City sarjan) että joku kerta kun menen Pariisiin, olisi huone jossa olisi näkymä suoraa Eiffel torille. Sellainen tästä hotellista löytyikin ja vielä parempi kun kuvittelin, sillä parveke oli iso. Siellä me iltaisin istuttiin, syötiin, juotiin, kuvailtiin, ihailtiin vain maisemia tai viikonloppuna ollutta valoshowta. Jokaisen pennin arvoinen!En löytänyt hotellista tai huoneesta mitään valitettavaa, me ei otettu maksullista aamiaista tähän sillä lyhyinä reissuina on aina kivempaa aamulla mennä eri paikkoihin aamupaloille. Istumaan kahvilaan ja katselemaan vain ohi meneviä ihmisiä.

Sänky oli super mukava, huone tilava, iso amme, suihku, loistava palvelu!

Kierreltiin paikkoja, hypättiin metroon ja mentiin syömään illallinen alhaalla näkyvään ravintolaan.Ravintola oli super kaunis, mutta super suosittu. Venattiin tunti viereisessä kahvilassa että päästiin sisään eikä päästy edes mitenkään tähän kauneimpaan eli ylimpään kerrokseen. Tilattiin kummatkin pastat, jotka olivat matkan arvoiset, mutta oikeastaan ainoat koko listalta alkupalasta lähtien jotka oli kummankin mieleen. Haettiin jälkkäriä sitten muualta ja murusteltiin sänkyyn.


Aamulla jälleen uuteen paikkaan, tämän Emma oli nähnytkin eka päivä kun käveltiin ohi. Pariisilaiseen tapaan palvelu oli huonoa ja hieman töykeätä (johon helposti tottuu, taidettiin saada hyvää palvelua kerran 4 päivän aikana :D) ja tilattiin kunnon aamupala menut. Vaikka paikka oli ihan ytimessä missä turisteja vilisi, oli menut vain Ranskaksi. Onneksi kännykässä oli appi millä kuvan kauttan pystyi kääntää kaiken suomeksi tai englanniksi :)


Päätettiin tehdä myös jotain mitä me ei olla ikinä kumpikaan tehty, hypättiin turistibussiin. Jonkun takia Pariisissa se tuntui ekaa kertaa hyvältä idealta, sillä se meni paikkojen ohi jotka halusi nähdä ja kokea paikkaa hieman erilailla, mutta sai hyppää sitten vain ulos niissä paikoissa jotka kunnolla halusi nähdä kuten Louvre. Tietenkin myös Notre Dame oli ollut mun listallani, mutta se oli enimmäkseen peitossa ja korjaukset jo alkaneet... hieman jopa surullisen näköinen paikka juuri nyt.Louvren kohdalla kun oltiin kuvailti ja kierrelty, alkoi tulla kova nälkä. Mä olin jo pari päivää jankuttanut kuinka haluan sitten ehdottomasti syödä etanoita, sillä ranskassa ne ovat aina ihan eri luokkaa. Hetken kun googlettelin paikkoja, olikin sattumalta aika suosittu paikka ihan 10 minuutin kävelymatkan päässä. Googla maps päälle ja ravintolaa kohti. Tämä paikka oli todella nätti sisältä ja etanoita löytyi todella monella eri tapaa, mutta parasta oli myös se, että listalta löytyi oikeasti paljon muutankin. Tämä oli tärkeää kun mukana oli kaveri, jolle etanat ei kuulostanut yhtä hyvältä idealta kun mulle ;D Mutta NAM, tälläkään kertaan ei tarvinnut pettyä.Seuraavana päivänä otettiin taksi, mentiin Eiffelin lähelle kävelemään, ottamaan asukuvat ja syömään tässä välissä kunnon pihviateriat. Oltiin otetti vaihtovaatteet mukaan, sillä kun aurinko alkoi hiljalleen laskemaan ja taivais muuttui hattaran väriseksi, laitettiin päälle jotain kimaltelevempaa. Olin löytänyt edellisenä päivänä Zarasta tämän ihanan mekon, joka oli myös itseasiassa Ruisrockissa päällä, myöskin maihareiden kanssa :) 

Tämä karusellin ohi on talvella kävelty ja toisen kerran vain kiireessä ihasteltu, nyt otin Emmaa kädestä kiinni ja mentiin jonoon. Vaikka karuselli oli muitakin aikuisia täynnä, olivat he siellä kyllä pitämässä lapsesta kiinni että pysyy kyydissä... ikinä tällaiseen ei voi olla liian vanha, me naurettiin niin paljon!Eiffel täytti sattumalta juuri tuona viikonloppuna 130-vuotta joten siinä näkyi iltojen aikana todella kauniit ja pitkät valoshowt. Otettiin kaapista viinipullo jossa olikin kierrekorkki... joka avattiin harjan ja kengät avulla. Istuttiin parvekkeella sitä ihaillen, käyden päivän kuvia läpi. Viimeinen kunnon aamu ja mentiin mun lemppari paikkaan, missä pitää aina käydä Pariisissa. Ladurée <3 Otettiin siellä aamupalat, johon kuului leipää, leivoksia, juissia, kahvia ja macaron leivoksia. Hinta oli korkea, kokemus oli sen arvoinen, vaikka itse ruoka ei ollut mitään tajunnan räjäyttävää. Menisin silti uudestaan, tuossa paikassa on vaan sitä jotain.Viimeiset kuvat ja fiilistelyt, hieman shoppailua, laatuaikaa parhaan ystävän kanssa, illaliseksi mäkki ruokaa ja lisää Ladurée macaronseja.Jäljellä on vain hyviä muistoja, myös fyysisiä kuvia ja ikävä taas Pariisiin.
 

Responses to Girls trip