Tulum - Hotel Habitas

Häämatkasta on jo muutamisen kuukautta, mutta halusin silti kertoa meidän häämatkasta nyt paremmin, varsinkin itse kohteista. Oon pitkään halunnut matkustaa Meksikoon, mutta ei ollut hajuakaan minne siellä kannattaisi matkustaa. Halusin lämpimän rennon paikan olla, missä saisi hyvää ruokaa, kulttuuria ja rentoutua. Tulum nousi ehdottomasti kaikkien ykköseksi, sitä ehdotettiin kaikkialla ja katsoessani paikkaa paremmin, löysin vain kauniita kuvia juuri sellaisesta paikasta kun olinkin haaveillut. Tämä kohteena sopi meille täydellisesti ja monellakin tapaa erosi edellisistä matkoistamme todella paljon, vaikka ehkei maisemat olleet niin erilaiset. Palmuja, rantoja, kauniita paikkoja on nähty ennenkin. Tuolla kuitenki vallitsi erilainen tunnelma, kaikissa ihmisissä, niin turisteissa kuin paikallisissa. Tykkäsin siitä että paikka oli aika pieni ja mekin ehdittiin viikossa suurimmaksi osaksi Tulumiin tutustua, vaikka suurin osa ajasta meni rentoutumiseen, makoiluun ja uimiseen.

Mulle on hotellin aina matkoilla todella tärkeitä ja Samppakin tietää että saan kulumaan tunteja ja jopa päiviä niiden vertailuun. Mietin missä sijaitsee, minkä kokoinen, millaisia kuvia saa, mikä paikan fiilis, onko ravintolaa, aamupalaa, mitä ihmiset on mieltä, millainen sisustus, onko aktiviteettejä, spa, oma allas, ranta jne jne. Rakastan ihan käyttää tätä aikaan ja kaksi hotelleista jäi mieleen ja loppujen lopuksi ne olikin aika erilaiset. Niimpä päätin että tehdään niin, että ollaan toisessa kolme päivää, ajetaan 15min alaspäin ja vietetään toisessa 3 yötä myös. Tämä oli myös kiva päätös koska tuli paremmin nähtyä paikan eri puolia ja eri hotellikin sai tuntumaan siltä kuin uusi loma olisi taas alkanut. Näistä kahdesta tämä eka oli jopa mun yllätykseksi mun lemppari, vaikka toinen oli kalliimpi, hienompi toisella tavalla ja tähtiäkin taisi olla enemmän. Se ei silti todellakaan kaikkea kerro.

HABITAS TULUM


Saavuimme illalla hotellille ja vastassa odotti puinen portti, jossa ei lukenut mitään. Pian sen avauduttua kyllä selvisi että olimme ihan oikeassa paikassa. Meille tehtiin tervetuliaisrituaali, saimme ranteeseen rannekorut jotta henkilökunnat tunnistaa asukkaat vieraista. Tällä tavalla myös turvallisuudesta pidettii huolta, sillä kaikki huoneet olivat isoja telttoja ja vaikka ovet kyllä oli, olihan niihin hieman helpompi murtautua sisään. Jos joku oli paikalla ilman rannekorua, oli hän menossa ravintolaan jonne hänet ohjattiin. 


Joka päivä liitutauluun vaihtui erilaisia ilmaisia ohjelmia, kuten aamuisin joogaa.


Lähempänä rantaa oli ainoa iso oikea rakennus, joka oli ravintola ja katolla sijaitsi paikka joogalle. Ruoka oli täällä aivan tajuttoman hyvää, tuoretta ja joka päivä sai yllättyä. Kalliimpaa kyllä oli ja suurinosa rahasta meillä menikin matkalla ruokaan, paljon enemmän kuin olin kuvitellut :D Hintaan ei kuulunut aamupalaa eikä ollut ns "aamupalabuffettia" josta olin itseasiassa todella onnellinen. Vaikka samalla tuollainen hotellin aamupalabuffa on parasta aina ikinä, tule aina syötyä liikaa ja monesti jopa samoja juttuja. Nyt tuli kokeiltua välillä eri ruokia eikä ruokailun jälkeen uponnut altaan pohjaan kaiken ruuan takia. 


Eka aamu, samppa otti jonkun super paksun, siirappisen suussasulavan pannarin ja itselläni lähti avokaadoleipä kokeiluun. Tästä jälkimmäisestä tulikin kummankin lemppari ja ollaan jäljitelty sitä kotona jo monet kerrat. Eihän se täällä kotona ihan samalta maistu, mutta lähelle ollaan päästy!


Ruuat olivat niin kauniita ja värikkäitä, että kamera oli täynnä ruokakuvia koko Meksikon reissussa. Tekee mieli hetkeksi palata ajassa taaksepäin, vaikka eivät kaikki ruuat aina olleet omaan makuun meneviä tai täydellisiä, sanotaan että 1/3 olivat hieman niin ja näin, tai pettymyksiä kun lähti liikaa kokeilemaan. Mutta suurinosa olivat taas toista ääripäätä ja parhaita ruokia mitä tullut missään syötyä. Sampalla taisi jäädä myös vahvasti mieleen heidän kahvi aamulla, jota ei voittanut mikään muu kahvi enää missään ja smoothiet :D 


Rakennuksen vieressä isot vessat, ennen rantaa tulee riippumattoja, sänkyjä, tuoleja, mattoja.. niiden vieressä ihan altaan vieressä on ihana baari, mistä tuli sitten tilattua virvokkeita ja pikkusuolaista altaalle.


Saatte pian parempia kuvia altaasta, mutta tämä sijaitsi ihan 30m päästä meidän huoneesta. Kerran viikossa oli myös keskellä viidakkoa ulkoilmaleffateatteri. Siellä me vietettiin vikaa iltaa, tähtien alla lämpimässä. Haluaisin kovasti palata pian takaisin ja uskon että tämä hotelli pitää kokea uudelleen, ehkä kuitenkin ainakin pari vuotta jaksan odottaa. Ei olla oikein kumpikaan sellaisia että palataan samaan paikkaan vai aina on uus maa tai uusi kaupunki. Tulum jäi niin vahvasti mieleen että tänne haluan takaisin. Nyt kiitos myös jos mahdollista :D 

 

Responses to Tulum - Hotel Habitas