Lihapullat tomaattikastikkeessa ja mozzarella täytteellä


Lihapullat on ehdottomasti mun yksi suosikki kotiruoka, koska ne maistuu aina, ne on tosi nopeat tehdä ja niistä saa niin monia erilaisia vaihtoehtoja, riippuen minkä kanssa niitä syö ja mitä mausteita käyttää. Nyt tällä kertaa menin hieman vaikeimman kautta, sillä halusin kokeilla tomaattisia "uunilihapullia" ja ajattelin Sampan iloksi vielä kokeilla tehdä osaan näistä mozzarellasydämen. 

Tässä on tärkeää käyttää pannua/kattilaa jossa on sellainen pinnoite, ettei kastike pala pohjaan. Ja tästä voi tehdä myös puolikkaan annoksen, mä tein ison ja tätä riitti kolmeksi päiväksi kahdelle :D Lihapullista tulee melko isoja, ja parista menee jo täyteen.



LIHAPULLAT TOMAATTIKASTIKKEESSA 4-5hlö


RAAKA-AINEET
Lihapullat


1dl korppujauhoja
2dl maitoa
800g naudan jauhelihaa (rasvaista, esim 17%)
2 kananmunaa
2tl suolaa
1tl mustapippuria (mieluiten myllystä)
1tl cayannejauhetta
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
1dl parmesanijauhetta
1 mozzarella (jos haluat lihapulliin juustosydämen) 


Kastike

800g tomaattimurskaa
1iso tai 2 pienempää sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 tl sokeria
kourallinen basilikan lehtiä hienonnettuna
suolaa ja tuoretta mustapippuria maun mukaan


VALMISTUS

1. Turvota kulhossa maito ja korppujauhot, anna vetäytyä parisen minuuttia ja lisää joukkoon liha, kananmunat, mausteet ja parmesaani.

2. Sekoita ainekset kulhossa käsin, älä vaivaa kuitenkaan liikaa jottei pullista tule sitkeitä. Jos käytät mozzarellaa sisällä, leikkaa tässä kohtaa mozzarellapallosta n. 2cmx2cm kokoisia paloja.

3. Käytä apuan esim. jäätelökauhaa jolla saat kaikista pullista samankokoisia. Ota kauhalla kulhosta taikinaa, laita keskelle mozzarella pala ja kosteilla käsillä muotoile lihapullat valmiiksi paistoa varten.

4. Kuumenna pannulle reilusti oliiviöljyä ja ruskista lihapullat nopeasti kauniin ruskeiksi jokaiselta puolelta.Tässä vaiheessa lihapullat saavat jäädä sisältä vielä raaoiksi, koska menevät vielä uuniin. Nosta pullat sivuun vuokaan ja jätä pannulle lihoista jäänyt rasva kastiketta varten.

5. Ala valmistamaan tomaattikastiketta ja leikkaa sipulit hienoksi, murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna chili. 

6. Kaada pannulle lisää öljyä jos sitä ei ole tarpeeksi, muuten lisää pannulle sipulit, valkosipulin ja chili. Ruskista viitisen minuuttia keskilämmöllä ja lisää joukkoon tomaattimurskat. 
Anna hautua miedolla lämmöllä kannen kanssa 20min, mausta lopuksi oman maun mukaan. Itse käytän reilusti basilikaa ja mustapippuria!

7. Kaada kastike lihapullien päälle, laita vuoka uunin keskitasolle 200 asteeseen ja anna paistua 20 minuuttia. 

8. Kun nostat vuuan pois uunista, valmista spagetti. Lihapullat tomaattikastikkeessa saavat hetken jäähtyä tällä välin. Parasts ehdottomasti om itsetehty tai tuorepasta, mutta tässä toimii kaikki!


Tarjoila tuoreen basilikan ja parmesaani juuston kera.

Vaikka tässä olikin enemmän vaiheita, oli tämä kokeilemisen arvoista. Siksi teinkin heti isomman satsin, ettei lopu ihan heti kesken. Mä tein erikseen tietty juustottomat lihapullat itselleni ja koin mun yhden pahimmista vihollisista, eli parmesaanijuuston. Mutta nenästä kiinni(haju saa mut siis jo voimaan pahoin), mutta Samppa tykkää siitä niin mitä sitä ei tekisi toisen vuoksi <3

Ja tässä näkyy mozzarellasydän, mikä ei ole tietenkään mikään välttämättömin juttu, mutta jonkun takia halusin tätä ehdottomasti kokeille sillä jääkaapissa sattui olemaan yksi yksinäinen mozzarella.

Responses to Lihapullat tomaattikastikkeessa ja mozzarella täytteellä